ALERGIJE

ŠTO SU ALERGIJE?bicom16

Najčešće zdrastvene tegobe današnjeg čovjeka na svjetskoj razini su alergije. Svakodnevno se u svijetu stvaraju novi proizvodi koji sadrže nove kombinacije kemijskih spojeva, materijala, hrana koja sadrži umijetne boje, pojačivaće okusa, mirisa, antibiotike, kortikosteroide, pesticide. Organizam je“zbunjen“ novim proizvodima i informacijama koje prima i reagira alergijskom reakcijom.

ALERGIJE SU NEMOGUĆNOST NAŠEG IMUNOLOŠKOG SUSTAVA DA PREPOZNA ODREĐENU TVAR TE SE PREMA NJOJ PONAŠA KAO PRIJETNJI

bicom17Naš imunološki sustav razvio je složenu i učinkovitu obranu. U zdravom organizmu antitijela ga štite od virusa, gljivica , bakterija i infekcija. Kod alergičnih osoba imunološki sustav pogrešno prepoznaje određeni alergen kao neprijatelja. Bilo da su u pitanju životinjske dlake, pelud, namirnice, imuno sustav ih ne prepoznaje, smatra ih neprijateljem i počinje stvarati antitijela kako bi se obranio od njih. Takva antitijela nazivamo imunoglobulin E (Ig E) koji se veže za mastocite ,a nalazimo ih u velikoj količini pod površinom kože, u nosu, očima, plućima i probavnom traktu. Kada antitijela IgE pronađu alergen vežu se za njega pri čemu mastociti bubre dok ne ispuste histamin koji izaziva alergijsku reakciju.

SIMPTOMI ALERGIJE

Simptomi alergijskih reakcija ovise na koji je način alergen ušao u tijelo. Simptomi se mogu manifestirati na:

KOŽA DIŠNI PUTEVI PROBAVNI TRAKT SRČANO-ŽILNI SUSTAV
DERMATITIS KIHANJE MUČNINE MALAKSALOST
KOPRIVNJAČA CURENJE NOSA POVRAČANJA SLABOST
EKCEM KAŠALJ PROLJEV NESVJESTICA
OTEKLINE OTEŽANO DISANJE BOLOVI U TRBUHU BLJEDILO
OSIPI BRONHOSPAZAM NADUTOST

bicom18Postoje razni uzročnici alergija. Neki se prenose zrakom (pelud), neki se unose prehranom (mlijeko, jaja, gluten…), alergani mogu biti otrovi insekata ( pčele, ose….). Alergeni ne moraju nužno biti dio prirode već i različiti konzervansi, lijekovi i metali, pesticidi, itd.

bicom19

Istraživanja Britanskih znanstvenika pokazuju da se od 1990 do 2001 godine broj ljudi koji pate od alergija povećao 7 puta.

U 1950 godini svaki sedmi Amerikanac imao je alergiju, 1970 svaki peti, 1985 svaki treći. Procjena je da u Hrvatskoj oko 30 % stanovnika boluje od peludne alergije, 3-5 % od astme.

BICOM DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA ALERGIJA

Klasična medicina koristi u liječenju alergija lijekove koji samo ublažavaju simptome ali ne liječe. Takvi lijekovi blokiraju reakciju imunološkog sustava ili u težim slučajevima potiskuju rad cijelog imunološkog sustava uz pomoć lokalnih ili sistemski stereoida. Simptomi alergije se smanjuju , a pravi uzrok bolesti ostaje i dalje.

bicom25Pacijent ljekovima konstantno potiskuje svoj imuno sustav što još više pogoršava njegovo zdravlje. BICOM biorezonantna terapija bavi se pacijentima koji boluju od različitih vrsta i uzročnika alergija. Putem biorezonantne dijagnostike nudi se pacijentu alergo –test, gdje se pomoću kapi krvi vrši testiranje na oko 250 alergena. Alergeni koji nisu u standardnom setu pacijent može donijeti sa sobom (krema koju koristi, deterđent, omekšivać, namirnica…)

STANDARDNI ALERGO – TEST OBUHVAĆA TESTIRANJE NA:

 • NAMIRNICE
 • ZAČINI
 • ŽIVOTINJSKI EPITEL
 • INSEKTI
 • TRAVE I PELUD
 • BAKTERIJE
 • VIRUSI
 • GLJIVICE
 • KEMIJSKE I OSTALE SUPSTANCE
 • TEŠKI METALI
 • PROTOZOE
 • EMULGATORI
 • OSTALO

Nakon obavljenog testiranja i utvrđivanja alergena BICOM biorezonantnom terapijom, slijedi liječenje alergija čija je uspiješnost ovom metodom diljem svijeta oko 87%. Terapijom se provodi desenzibilizacija na prisutne alergene tj. briše se zapis alergena u tijelu ili se radi na micanju blokada u organizmu koje su dovele do alergija.

KONTAKTIRAJTE NAS I SAZNAJTE VIŠE!

Američki liječnici otkrili su da su toksini, koje ispuštaju bakterije, virusi i paraziti najagresivniji alergeni. Oni mogu poremetiti rad cijelog organizma. Virusi i paraziti koji se nalaze u našem organizmu pokreću lančanu reakciju koja se zove alergija. Ispuštanjem njihovog otrova u tijelu dolazi do poremećaja rada imunog sistema i cijelog organizma.