BICOM – BIOFREKVENTNA DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA

bicom11Bicom optima 2000 je najnoviji terapeutski uređaj koji radi na principu biofrekvencijskih valova. Metoda koja se dokazala kroz nekoliko desetljeća kao provjerena, testirana metoda u praksi i znanstvenim studijima, dajući odgovore i pomažući u ozdravljenju kako akutnih tako i kroničnih problema.

Biofrekventna terapija daje vam odgovore na mnoga pitanja koja su još uvijek otvorena, posebno u vezi kroničnih bolesti kao sto su astma, neurodermitis, alergije, reumatske bolesti, migrene. Svi simptomi nepoznatog podrijekla, mogu biti poboljšani i uspiješno tretirani sa BICOM OPTIMA UREĐAJEM.

ŠTO JE BICOM (BIOFREKVENTNA TERAPIJA) ?

BICOM je efikasna terapeutska metoda koja koristi pacijentove vlastite elektromagnetske frekvencije i frekvencije dobivene od supstanci.

Novost u ovoj terapiji je da patološke frekvencije koje uzrokuju bolest mogu biti prikupljene od pacijenta i korištene direktno u terapiji kaoi frekvencije svih vrsta toksina, tako da ovi „uznemirujući„ signali mogu biti korišteni za njihovu eliminaciju.

Bakterije, virusi, toksini, alergeni, paraziti ili bilo koji elemenat koji ometa normalno funkcioniranje našeg organizma biva prepoznat, eliminiran iz organizma što će dovesti do ozdravljenja i poboljšanja zdrastvenog stanja.

Kao holistička metoda BICOM frekvencijska terapija kombinira znanje akumulirano iz oblasti homeopatije, akupunkture,tradicionalne kineske medicine, te je kao takva izvanredan način dijagnostike problema i terapije, a time može biti korištena kao dodatak konvencionalnom, alopatskom (medicinskom) načinu liječenja.

Ovakva holistička metoda nema štetnih nus pojava jer djeluje na ENERGETSKOM, FUNKCIONALNOM I FIZIČKOM nivou. Efekti ove metode ispoljavaju se na substaničnom, staničnom, tkivnom, hormonalnom,imunološkom i neuralnom nivou.

Cilj BICOM biofrekvencijske terapije je da aktivira vlastite tjelesne snage samoizlječenja tako što će ih osloboditi od patoloških utjecaja.

Svaki organizam, tvar ima svoj karakterističan elektromagnetski spektar na koji se može utjecati i oni mogu biti modificirani od strane vanjskih i unutrašnjih patoloških faktora. BICOM ima mogućnost da djeluje samostalno u dijagnostici i terapiji kao i dodatak brojnim mogućnostima koje već postoje u konvencionalnoj medicini.

OVA TERAPEUTSKA, NEINVAZIVNA METODA ZNAČAJNO POBOLJŠAVA STANJE PACIJENTA.